Par motocikliem un noteikumiem

Jau kādu laiciņu CSDD aktīvi aicina autovadītājus skatīties divreiz. Tiesa gan šī akcija viņiem sanākusi tāda nedaudz… divdomīga.

No vienas puses, es pilnībā piekrītu, ka šajā vasaras sezonā ir lielāku uzmanību jāpievērš motocikliem un citiem 2 riteņu transporta līdzekļiem, jo arī pats esmu pārliecinājies, ka diez ko pamanāmi viņi nav, ja par viņiem aizmirsti. Par laimi man un viņiem, sadursmes mums nav gadījušās.

No otras puses, jāpriekrīt arī tiem, kas apgalvo, ka CSDD faktiski ar šo akciju atbalsta noteikumu pārkapšanu no motociklu vadītāju puses. Labi, ne gluži jāpiekrīt, bet jāatzīst, ka pašam sākotnēji bija radies arī līdzīgs iespaids.

Bet kādu cilvēku šī akcija aizkaitināja tik tālu, ka viņs nolēmis izveidot sava veida atgādinājumu arī motociklistiem, kuru var skatīt šeit.

Un nobeigumā, kādi viedi vārdi, ko teicis mans kolēģis par šo visu skatīšanos divreiz un noteikumu (ne)ievērošanu: “Ja arī kāds ir idiots, tas nenozīmē, ka Tev pašam jākļūst par slepkavu.” Grūti nepiekrist.

Tā kā http://lasi2x.lv/ autors pieļauj domu, ka diez vai viņa gara darbs dzīvos ilgāk par 2 nedēļām, tad atļāvos to nokopēt pie sevis.

2 thoughts on “Par motocikliem un noteikumiem

  1. Eu! Nopērc sev moci. Rakstīsi pavisam citus pantiņus!
    Runa neiet, ka visi mēs esam potenciālie pārkāpēji un ka autodavītājiem jāskatās 2x, jo viņi nesās kā traki. Piemērs – vidēji statistiskā mašīna, nekur nesteidzoties, līdz 50km/h ieksrienas ~15sec, MOCIS TO IZDARA 2sec!
    Secinājumus izdari pats!

  2. Un kādu secinājumus man būtu jāizdara? Labi nu var tas motocikls sasniegt tos 50 km/h 2 sekundēs, bez kurš viņam liek to darīt, tādā veidā riskējot? Vai motobraucēji ir izredzētie un viņiem nav jāiekļaujas pilsētas kustībā?

Comments are closed.