Iespaidi par FeedBurner

Un tā… Jau pāris dienas lietoju FeedBurner, un jau iekrājušies šādi tādi iespaidi, ar kuriem es gribētu padalīties arī ar Jums.

Man kā skaitlmīlim jau ļoti patīk papētīt dažāda veida statistiku, it īpaši, kas attiecas uz maniem emuāriem.

Protams, viennozīmīgi svarīgākais rādītājs, ko rāda FeedBurner statistika ir RSS abonentu skaits. Ir ļoti patīkami apzināties, ka ir 2 vairāk lasītāju, nekā sākotnēji biju domājis. Interesanti bija papētīt, kādus RSS lasītājus tauta izmanto. Manu abonentu vidū viennozīmīgs līderis ir Google Reader.

Savdabīga funkcija ir BrowserFriendly, kas ļauj, verot vaļā ar pārlūku, attēlot RSS barotnes saturu kā HTML lapu. Lietderīgums ir savdabīgs, jo cik zinu, tad populārākie pārlūki, ja paši labi prot attēlot šīs barotnes. Tomēr ir arī savs pluss šai funkcijai — iespēja ātri un ērti pievienot barotni savam RSS lasītājam. Dažos pārlūkos tas nav tik ērti izdarāms.

Tomēr šai pašai BrowserFriendly ir arī novērots, kāds trūkums. Līdzīgi, kā tas ir iekš Ekstra.lv, FeedBurner, ģenerējot HTML lapu, neparūpējas par relatīvajām saitēm, kā rezultātā atkal pazūd bildītes no maniem rakstiem.

Protams, ka FeedBurner iespējas ir daudz, daudz plašākas par manis aprakstītajām. Un šādi sīki trūkumi neatturēs mani no tā lietošanas arī turpmāk.

6 thoughts on “Iespaidi par FeedBurner

  1. Aleksejs Mjaliks: ekstra.lv cenšas piedāvāt to pašu. Lai abonētu RSS nepieciešams ievadīt bloga/lapas adresi un RSS barotnes tiek atrasta automātiski.

  2. Nezinu… Neesmu izpētījis šo jautājumu. Zinu tikai to, ka pirms tam nebiju ievērojis tādu problēmu, pirms nepamanīju, ka caur FeedBurner attēlotā barotnē nav bildīšu.

    Otrkārt, man ir daudz ērtāk veidot relatīvos URL’us, jo man izveidojās tāds pieradums, kopš WordPress pacentās nopingot manus pašus rakstus.

Comments are closed.